Google colibrí un pas decidit cap a la web 3.0

De nou tot canvia. Oblideu-vos dels plantejaments que regnaven fins ara davant de la gran pantalla blanca. Posem el comptador a zero i descobrim la darrera sorpresa de Google.

Aquests darrers dies els professionals del posicionament estan revolucionats. El sector dels especialistes en SEO és troba en clara expansió. La percepció de la importància cabdal de la visibilitat de la seva web i conseqüentment en la captació de nous clients és creixent en les empreses.

 
En concret Google ha donat la notícia el passat dia 26 de setembre. Des de fa unes setmanes han modificat els paràmetres que regulen la forma en què gestiona les cerques. Han presentat la darrera versió que han anomenat Google Colibrí o Google Hummingbird.


Al món hi han dues empreses que protegeixen dos secrets: La fórmula de la Coca Cola y la del buscador de Google. El que és coneix com algoritme de Google. L’interès per conèixer la seva configuració és enorme dins del món corporatiu digital. La fórmula és molt complexa i està formada per multitud de paràmetres que combinats condicionen la forma en què es valoren les pàgines. Les vendes de moltes empreses depenen de què la seva pàgina surti a les cerques. El posicionament de l'empresa en les primeres posicions és bàsica per captar clients. Aquesta atorga un valor enorme a aparèixer per davant dels competidors.

Hi han veritables especialistes en l'art de fer pujar una web en la classificació dels resultats de les cerques que fan els consumidors en cada sector. Tècnics SEO que darrerament estan molt sol·licitats i tenen tarifes generoses. Ara mateix hi han a tot el món empreses especialitzades en el posicionament que estan invertint tots els seus esforços en esbrinar l'equació que compon l'algoritme de Google. Google conscient d'això cada nova temporada el canvia en una evolució constant que vol evitar el frau de pàgines que aconsegueixin destacar amb continguts equivocats.

I és que Google sap que el valor del seu cercador recau en la qualitat dels resultats que ofereix. Per a ells la confiança dels usuaris i l’ús que fan en exclusiva per cercar articles o serveis de consum són la raó de ser del seu model de negoci. Per aparèixer a primera pàgina ja et donen un altre sistema, el SEM. Aquest sistema fa que ells tinguin el control i per tant els beneficis directes de les inversions en publicitat i no perverteixen la concepció de la qualitat del servei per part dels usuaris.

El darrer gran canvi es va produir al 2009 amb el Google Caffeine. En aquell moment la revolució es va produir en la indexació. Avui la revolució es focalitza en la classificació dels resultats. L'han precedit Google Panda i Google Penguin. Tot fins a arribar a aquest Google Colibrí o Google Hummingbird en anglès. L'explicació de la companyia per escollir a aquest simpàtic animal és per les seves qualitats, ser ràpid i precís.


Parlem de les seves característiques. Hem de començar remarcant que manté part de les principals de les versions anteriors, tant de Google Panda com de Google Penguin. Així penalitza l'ús excessiu de paraules claus i duplicacions, valora els continguts de qualitat i la seva difusió per les Xarxes Socials, en especial a Google Plus.

Aquest nou algoritme Colibrí s'adapta a les noves condicions d'ús que són la tendència clara que s'imposa. Parlo de la cerca per dispositius mòbils i la cerca per veu. El canvi és basa en la cerca intel·ligent. S'ha avançat en la interpretació de les sol·licituds. Cada cop les cerques són més complexes i els usuaris utilitzen estructures gramaticals i combinacions de termes més complexos.

Google ens ofereix una renovació del seu servei més reconegut i utilitzat. És el pas més ferm i global que s’ha fet per acostar-nos a la següent estació a internet. Entrem en la Web 3.0. Encara queda molt camí per recórrer i moltes sorpreses per descobrir. La Web 3.0 també coneguda com a Web Semàntica representa un canvi fonamental en la nostra experiència a internet. A partir d’aquí els resultats de les nostres cerques ens oferiran una informació lògica en comptes d’un llistat d’enllaços a partir de paraules claus. El destí final ha de ser que els servidors puguin comprendre el llenguatge humà, interpretar el significat de les peticions i oferir els resultats exactes basats en conceptes del nostre sentit comú.

Has tingut ja alguna experiència amb la web 3.0?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada