El nou Google Plus

Coincidint amb la celebració de l'esdeveniment anual per desenvolupadors web Google I/O a Sant Francisco, ens trobem una sorpresa. El nou disseny de la Xarxa Social Google Plus.
 

No és la primera renovació de la interfície de la famosa xarxa social. De fet el darrer disseny va tenir crítiques pels espais buit que generava i l'us massiu de l'scroll. Google Plus des del meu punt de vista és una plataforma molt més completa a nivell d'eines que Facebook i la presentació i accés a totes elles s'esdevé fonamental pel seu èxit.

Donem-li un repàs a la nova presentació d'aquesta Xarxa Social en creixement constant:



Pantalla d'inici

La nova pantalla d'inici aprofita molt més l'espai. Per defecte el mur consta de dues columnes que poden passar a tres ampliant la finestra o la resolució. Les funcions extres es contreuen deixant una pantalla més neta. La tipografia és més moderna. La secció dels Hangouts (xats) continua sent generosa en espai. Ara les noves publicacions disposen d'un avís en forma de quadre blau que permet actualitzar la vista de les publicacions.

Pantalla Inici de la Xarxa Social Google Plus


Quadre de publicació

El nou espai per crear publicacions pren la zona central de la pantalla i convida a adjuntar elements gràfics amb uns colors més vistosos.
Les opcions de edició de les fotografies continua sent molt còmode i ens permet afegir textos directament.


Pantalla quadre de publicació de la Xarxa Social Google Plus


Perfil
 
Disposa de zones més delimitades i una distribució de fins a tres columnes.

Pantalla Perfil de la Xarxa Social Google Plus


Cercles

Ara les imatges es presenten més grans facilitant el reconeixement dels coneguts. A l'esquerra disposem de categories que faciliten la cerca de persones.

Pantalla Cercle de la Xarxa Social Google Plus


Hangouts

Google a apostat fort pels hangouts. Accedir a ells és ara més atractiu. Em mullaré i faré una aposta de futur. Crec que molt aviat explotaran i finalment les vídeo conferencies seran un mitja habitual de comunicació pels usuaris.


Pantalla Hangouts (Chat) de la Xarxa Social Google Plus


Esdeveniments

Un altre exemple de presentació simple i neta i atractiva. Tornarà Facebook a modificar el seu disseny per copiar la línia de Google Plus?



Pantalla Esdeveniments de la Xarxa Social Google Plus


Comunitats

Aquest espais fa poc que funcionen i els dono la mateixa categoria que els grups a Linkedin. Són molt recomanables per ampliar coneixements i descobrir gent interessant.


Pantalla Comunitats de la Xarxa Social Google Plus


Local

Una opció discreta de Google Plus que te un enorme potencial unida a la geolocalització, google Maps i les empreses que interactuen amb Google. Suposo que quan la xarxa estigui més posicionada posaran tota la carn a la graella i aquesta secció serà una eina comercial potentíssima.

Pantalla Local de la Xarxa Social Google Plus


Personalment estic content amb aquest primer contacte amb el nou Google+. Si encara no tens el teu perfil, ja no se a que esperes. Com professional del Social Media recomano tenir una presencia activa per potenciar la nostra presencia professional a la xarxa. Però això ja és un tema per un altre article.



2 comentaris:

  1. Excelente trabajo, felicitaciones y lo comparto. Gracias.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Hernan.
      Espero que le saques más jugo a Google+. Si tienes alguna duda aquí me tienes.

      Se que en Marzo viniste al Networking Maresme 2.0 en el Tecnocampus. Espero poder conocerte en el próximo que celebraré pronto. ;^)

      Elimina