Linkedin contra les Xarxes Socials - Comparativa

Xarxa social Linkedin

Facebook, Twitter, Google Plus i d'altres Xarxes Socials són espais que ens aporten elements positius en l'àmbit personal, i fins i tot professional si ens ho treballem. Una persona ambiciosa avui no pot deixar escapar les oportunitats que li proporciona el Social Media.

No estar present de forma activa a Linkedin podria ser l'error digital més greu per a un professional.




Aquesta frase no deixa espai pels dubtes, ambigüitats i reflexions teòriques. Linkedin d'ençà que es va llençar l'any 2003 ha esdevingut l'eina de referència en el món laboral. Actualment ha superat els 250 milions d'usuaris, està present a 200 països i més de 3 milions d'empreses tenen un espai corporatiu. A Espanya som 3 milions i mig de professionals connectats en xarxa.

Fa anys que em dedico a difondre en cursos i conferencies els beneficis que suposa per a qualsevol professional treballar la seva marca personal. El repàs de les passes a realitzar per una gestió efectiva i productiva mereix un article propi. Avui vull destacar que resulta difícil imaginar una estratègia per potenciar la nostra Marca Personal que no impliqui per tenir presència activa en aquesta Xarxa Social.

Linkedin és una Xarxa Social. Puntualitzem, és una Xarxa Social Professional. Per si algú encara no la coneix o no ha explorat el seu entorn. Linkedin no te res a veure amb altres Xarxes socials generalistes com Facebook. I ja que parlem de xarxes socials que tots coneixem, definiré Linkedin a través de les referències que tots tenim de xarxes socials ben conegudes.


Linkedin Facebook Twitter Google Plus i altres Xarxes socials


Linkedin Vs Facebook

Facebook és una Xarxa Social eminentment empàtica i relacional. La disposició majoritària dels usuaris és clarament ociosa. La comunitat de "amics" està formada per individus que habitualment formen part de la nostra vessant particular.

Estarem d'acord en qu no és una bona idea bombardejar a la tieta o els amics de costellada amb la publicació constant d'informes sectorials, continguts professionals especialitzats i activitats laborals.


Linkedin Vs Twitter

La Xarxa Social de microblogging més important continua creixent amb força. L'us i difusió dels mitjans de comunicació i personatges mediàtics junt amb el transvasament de joves que surten del control patern de facebook estan ajudant.

Twitter Permet arribar a molta gent de forma focalitzada i descobrir darrere de continguts especialitzats perfils interessant per a la nostra carrera professional. Les referències que ens mostra d'aquests perfils és limitada i per tenir una imatge més completa precisem d'altres espais.


Linkedin Vs Google Plus

La Xarxa Social de Google ha perfilat el seu caràcter amb l'us que li donen els seus usuaris. Molta gent té el concepte de què és la competència de Facebook i s'ha demostrat que això no és així. Google Plus Te característiques sectorials que la relacionen amb twitter, però amb possibilitats visuals i d'interfície semblants a les de Facebook.

Les interaccions de la comunitat en aquesta Xarxa Social són limitades i poden desmotivar si les comparem amb Facebook, però el seu abast és enorme i molt interessant en qüestions de posicionament SEO.


La funció principal d'aquestes tres Xarxes Socials no és la promoció de perfils professionals, ni la d'obrir-nos la porta a contactes laborals específics. No esperis que Linkedin t'ofereixi xats, emoticones, videoconferències en grup, hashtags i altres característiques socials. El fet més important que defineix la diferència cabdal és la mentalitat dels usuaris en cada xarxa. Obviar la diferent predisposició i to de cada Xarxa Social és abocar-se al fracàs.


En funció del teu perfil, sector i nivell Linkedin et pot aportar molts beneficis. Ja no hi ha prou amb ser un bon professional. La gent que conforma el nostre sector laboral ha de ser conscients de la nostra existència i que som bons professionals. No ens podem permetre tancar-nos en el nostre lloc de feina en un entorn laboral tan canviant i volàtil.

Amb la idea clara de crear el nostre perfil professional a Linkedin o revitalitzar-lo si l'hem descuidat, us porto una infografia molt útil. En ella explica com crear un perfil a Linkedin.
Infografia amb 22 estadístiques de Linkedin i Slideshare





Si t'ha agradat aquest article t'animo a compartir-lo amb els botons que apareixen al acabar l'article i et recomano que llegeixis aquest altre on trobaràs més dades i informació per conèixer millor Linkedin: Linkedin resumit en 8 dades

Espero les teves preguntes, observacions i crítiques deixant el teu comentari o subscrivint-te al blog.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada