Introducció a Pinterest


Avui us vinc a parlar del sorgiment de Pinterest. Una xarxa social a la que no podem anomenar com nova ja que es va crear al març de 2010. La definirem com emergent. Només en el mes de gener d’aquest 2012 ha tingut 12 milions de visites i ja ocupa la posició 110 entre les webs més visitades de tot el món.

La difusió massiva de Pinterest te el mèrit de produir-se durant la seva fase beta semi-oberta en la que només pots accedir a traves d'invitació. Tot i així en les darreres setmanes estic percebent una desbordant presencia de coneguts virtuals dins d'aquesta xarxa social i que esta arribant a tots els racons de la meva llista de contactes.

Com haureu llegit us estic parlant de Pinterest. La coneixeu ja? Heu sentit el seu nom en alguna conversa? Primera noticia potser? Intentaré aclarir-vos que ens ofereix aquesta xarxa social i que la fa tant peculiar.

De ella s'han dit moltes coses: que és una xarxa minimalista, que esta pensada per les dones, que representa un primer pas cap a la web 3.0... que és un artifici visual amb data de caducitat, etcètera. Entre nosaltres, m'agradarà rellegir aquest post al 2013 per tenir les dues respostes que cerquem. Tindrà l'èxit que aparenta avui? Quin us, i per tant quines característiques pròpies de canal social li acabaran conferint els usuaris.

L'èxit es bassa com tot, en la simplicitat. No hi ha més. Oblidat de xats, de perfils inacabables i de definir qui veurà o no les teves publicacions. Tot és molt més simple. Una vegada has rebut la teva invitació i t'has donat d'alta la xarxa social ja està llesta per que la gaudeixis.

Com que la format de relació entre usuaris es del tipus unidireccional, el primer que hauràs de fer es escollir a qui vols seguir. Si has enllaçat el teu compte a Facebook podràs escollir molt fàcilment. Se't mostra una selecció de les imatges més populars del moment. Pots escollir una categoria en concret.

El punt fort de Pinterest es la qualitat professional de les imatges que hi circulen. Sigui quin sigui el teu estil, interès o gust, segur que trobaràs imatges interessants per a tu, que et transmetin quelcom especial. El plaer de navegar entre imatges curades, ordenades i valorades per milions de persones ens regala una experiència visual que et sobta la primera vegada que la afrontes. Les fotografies es mostren com un tapís infinit que s'estén verticalment. Jo em trobo amb que no puc desplaçar-me gaire abans de creuar-me amb alguna imatge que em sedueixi i em generi la necessitat de incorporar-la al meu perfil per gaudir d'ella sempre que vulgui i alhora aportar vida a les pantalles dels meus seguidors.

A mida que vagis escollint fotos serà interessant que creïs taulells dels temes que més t'atreguin i sobre els que vulguis col·leccionar fotografies. Si et planteges aviat en quin tipus de taulells t'agradaria classificar-les. A les poques hores de d'haver-los creat i d'haver gaudit de Pinterest seràs el posseïdor d'un espai 100% personal amb grans imatges, que plasmades alhora en un mateix espai et faran estar molt còmode.

De moment només tenim aplicació per iPhone, encara que se’ns ha promès que en breu tindrem disponible la versió per android.

Si encara no coneixes Pinterest, et recomano que entris a www.pinterest.com i sol·licitis la teva invitació. Aquesta gestió pot trigar un màxim de 48 hores. Si vols anar més ràpid li pots demanar una invitació a algú que ja sigui usuari.

Que et sembla aquesta xarxa social? Pregunta'm els teus dubtes o digues la teva.


Per cert degut a l'èxit, a Pinterest li estan sortint molt imitadors i fins i tot evolucions (de moment més simples en comparació) com Chill que substitueix les fotos per vídeos. Però això ja és una altra historia que us reservo per un altre post. Fins aviat!


1 comentari:

  1. Si t'ha agradat aquest article i vols expressar la teva opinió, pots participar afegint el teu propi comentari.

    ResponElimina