CONSELLS PER MUNTAR UN GRAN CONCURS ON-LINE

 Les facilitats que ens aporta la concepció digital de la comunicació a traves de les xarxes, fa molt interessant i rendible per a la empresa la cerca i experimentació de mètodes que potenciïn l’obtenció de ressò i seguidors. Passem a desenvolupar les possibilitats que se’ns presenten.
Els concursos s'estan convertint en una de les maneres més fàcil i atractives per augmentar fans o seguidors en les xarxes socials. A través d'aquest article volem donar-vos alguns consells perquè siguin tot un èxit
Una de les principals tasques que hem de dur a terme com community manager són les accions de social media i dins d'aquestes una de les favorites tant per seguidors com per nosaltres són els concursos. En aquest article volem donar-vos una petita guia de com podeu preparar i desenvolupar el vostre concurs, així com el que heu d'evitar, perquè sigui el major èxit possible.

He de fer un concurs?
Aquesta és una pregunta que admet múltiples respostes. És evident que una manera ràpida i viral d'aconseguir que el nostre nombre de seguidors o fans augmenti en els nostres perfils és mitjançant els concursos. Aquests solen ser molt virals ja que exigint molt poc a l'usuari li donem l'oportunitat de guanyar un o més regals. També és veritat que el tipus de concurs dependrà de la fase de desenvolupament en la qual es trobi el nostre perfil, no és el mateix quan no tenim gairebé cap seguidor a quan si hi ha una massa important de seguidors i ens interessa captar un tipus de seguidor amb un perfil més específic. Amb la qual cosa i responent a la pregunta que ens fèiem en iniciar el punt, el nostre consell és que sí has ​​de fer un concurs però has de planificar meticulosament.
Planificació
Bé ja hem convençut a l'organització que és necessari la realització del concurs. Els hem explicat els avantatges d'aquest, hem parlat amb el nostre proveïdor de serveis perquè ens dissenyi el grafisme de l'acció i l'aplicació dins de les xarxes en les quals anem a dur a terme el concurs. Per cert a quines xarxes ho anem a dur a terme", és a dir tenim perfils actius en diverses xarxes com twitter, facebook, LinkedIn, els blocs etc ... He de decidir en quines anuncio el concurs i en quines no veritat?. MENTIDA, hem de activar-les, si és possible, en tots els nostres perfils i en totes les nostres plataformes. És a dir si fent-ho a Twitter aconsegueix-ho 1000 nous seguidors perquè he desaprofitar l'oportunitat que em segueixin a Facebook, o d'aquells que entrin al concurs a través del web es facin seguidors nostres en altres perfils. Donem VIRALITAT al concurs, aprofitem tots els mitjans que ja tenim al nostre abast per donar-li la major notorietat possible i aconseguim la major "venda creuada" possible entre els nostres perfils.
I que regalo?
Gran qüestió, regalem un producte nostre, un viatge al Carib, una sessió per a dos a un spa???. Aquí ens assalten sempre els dubtes, l'elecció del tipus de premis que donarem és una part molt important de la nostra planificació del concurs.
El primer que fem quan preparem un concurs és fixar-nos en els productes que té la marca. Si és una marca de productes consumibles, que tenen un catàleg de productes molt ampli i variat, els solem recomanar que facin servir productes del seu propi catàleg. Un exemple, imaginem que som un fabricant d'accessoris per a motocicletes i volem aprofitar el llançament d'un nou producte per a realitzar una acció amb l'objectiu d'augmentar el nombre de seguidors i fans que tenim. Aquest seria un exemple de quan hem de regalar articles del nostre propi catàleg de producte ja que aconseguim dos objectius:
Augmentar el nombre de seguidors i fans
Viralitat d'un producte nou que ens interessa promocionar.
Si aquest últim cas no és el teu cas, no preocupar-hi ha més solucions.
És veritat que moltes vegades i per diferents motius, cost, tipus de producte i serveis, fer un regal del nostre propi catàleg de producte és complicat. Aquí és quan recorrem a regals que no són propis i és quan hem de tenir molta cura a l'hora de triar. El nostre criteri quan escollim aquest tipus de regal ve molt marcat pel tipus del target al qual ens volem dirigir. Si per exemple és un target molt generalista intentem buscar aquells que tinguin una acceptació fàcil per un ampli i divers nombre de persones. Des de la típica nit per a dues, passant per tractaments d'estètica i salut etc ... de manera que sempre ser originals però sense passar-nos, pot ser que saltar en paracaigudes sigui un regal molt original però potser no sigui tan popular com podem pensar. Si el target al qual ens anem a dirigir és molt específic, Analitzem detingudament i tractem de trobar aquell regal que més els pugui interessar.
¿Un o més d'un regal?
Doncs com sempre depèn, si podem trobar un regal prou atractiu com perquè ens produeixi la viralitat i difusió buscada genial. Però siguem realistes això ocorre en la menor de les ocasions. Moltes vegades és millor preparar molts premis amb valors més petits, però que facin que la gent estigui més motivada a participar.
Quin tipus de format de concurs utilitzo?
Aquest punt sempre ens sembla de vital importància. Sí podem muntar un concurs que sigui omplir un formulari i esperar que surti el guanyador. Però no seria millor buscar una major interactivitat amb les persones que participaran?. Busquem concursos que per poder participar prèviament haguem hagut de resoldre un joc, o escriure un comentari, és a dir busquem la interactivitat amb l'usuari i fins i tot que com millor sigui la resolució del joc o concurs la recompensa pugui ser més gran.
Sí podem muntar un concurs que sigui omplir un formulari i esperar que surti el guanyador. Però no seria millor buscar una major interactivitat amb les persones que participaran?

Anem per feina.
Aquests són alguns dels elements que mai han de faltar a l'hora de muntar el vostre concurs:
1 - Un disseny atractiu de la pàgina del concurs, amb una imatge que identifiqui el concurs, imatges dels premis i el logo de la companyia.
2 - Descriu el concurs:
a. Per què ho estàs portant a terme?. Hi ha un llançament d'un nou producte? Tu empresa compleix 10 anys?
b. Quins són els premis?
c. Com que hi ha de participar?, Si es pot participar de diverses maneres insisteix que ho facin a través de totes.
d. Inclou botons a la teva pagina perquè els participants puguin participar. Fes-ho senzill per a ells, recorda la regla dels clics menys clics més participants
e. Descriu amb detall el concurs, com dura, que regals són, tots els guanyadors hi pot haver, com es contactarà amb els guanyadors.
f. Dóna les gràcies a la gent per participar i anima'ls a enviar el concurs als seus amics a través d'un mail.
g. Afegeix un apartat de comentaris, però afegeix-ho de forma que sigui senzill poder escriure nous comentaris.
h. Fes una pàgina del teu concurs en facebook, i obliga que per participar s'hagi de donar al botó de "m'agrada" això farà que el concurs surti reflectit en el mur del participant i aconseguiràs gent per al teu concurs que d'altra manera no hagués estat possible.
i. En twitter, aquí anem a explicar més detingudament ja que és important fer-ho bé per tenir la major repercussió possible. Les persones que participin a través de twitter ho han de fer usant un tweet específic. És a dir els direm per poder participar escriu un tweet amb "guanyar un # premi rt i segueix-nos @ teu nom per guanyar". Tria un hashtag únic per al concurs d'aquesta manera serà fàcil fer un seguiment del mateix i és un element genial per les estadístiques. Pensem que en twitter tota aquella persona que participi sortirà comunicat en el seu timeline, i farà que tots els seus seguidors sàpiguen del concurs, si aconseguim que algú amb molts seguidors participi aconseguirem molta repercussió.
En definitiva i com a conclusió direm que quan vulguem fer un concurs la planificació del mateix ha de ser metòdica i estructurada per aconseguir el major èxit possible, tant en la seva difusió com en l'objectiu que anem buscant amb el mateix ...


Font: globedia  Imatges: Pwilson Chalo84

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada