TWITTER UN PAS PER DAVANT DE L’ACTUALITAT


Havia que passar. Desprès d’uns dies de gran força informativa amb les portades de tots el mitjans copsades per les acampades que s’han estes per tot el país. L’humor a pres la davantera, y complementa i dona el contrapunt a tota la acció que és gesta a Twitter.

El moviment #democraciarealya #spanishrevolution #acampadabcn, #catalanrevolution, #acampadasol, #15m o #yeswecamp per dir alguns. Són els hashtags que els usuaris de twitter utilitzen per comunicar: inquietuds, crides, queixes i recolzaments. I alhora són utilitzats per milions de persones d’arreu del mon per informar-se de l’actualitat a l’instant.

Fins aquí tot és relativament habitual en aquests tipus de “revolucions”. Però el que sobta es que aquests mateixos usuaris potser com a mitja de descarrega de la roda gegant en que es troba el tema. Han creat un hastag que desconcerta al primer cop d’ull: “#acampadapedralbes”. Aquí podríem discutir si s’aparquen, s’ironitzen o se’ls hi dona un gir sarcàstic a les revindicacions del moviment i tot a traves del humor.

Dins d’aquest hashtag la gent esta treballant la creativitat des de la vesant del humor amb comentaris que ironitzen i ridiculitzen el prototip (o caricatura atemporal) que es te del veí del barri de Pedralbes de Barcelona, al districte de Les Corts, on la renda per càpita dels veïns és mes alta. Jugant a trobar paral·lelismes impossibles amb l'acampada que té lloc a Plaça Catalunya.


Recull d’alguns comentaris sobre #acampadapedralbes:

#acampadapedralbes ahora que se hace de noche encendamos la linterna de nuestros iPhone y cantemos soy rebelde

Atención, ayuda urgente, se están acabando las capsulas de nespresso. #acampadapedralbes

URGENT! Recordeu que a les 10.00h comença el taller de Pàdel Borroka a #acampadapedralbes ! No us el perdeu!

He apuntado en la comisión de limpieza a mi asistenta #acampadapedralbes

Manifiesto: Reapertura del Bulli YA. #acampadaPedralbes

#acampadapedralbes cuando piensan traer los guerreros de Xian para decorar la entrada? Esto parece Plaza Catalunya por Dios!!!

URGENTE, se necesitan: cubiteras, picadoras de hielo, trufas, huevas de Beluga y caddys! Please RT #acampadapedralbes #Yeswecamp

Los de #acampadapedralbes esperamos que lleguen los medios de comunicación @intereconomia para retransmitir nuestras peticiones

#acampadaPedralbes cal un sommelier a la zona del village... URGENT!

#acampadapedralbes se necesita operario para el Helipuerto, gracias. Osea merci.

Si algú de ciutat jardí de Lleida baixa a l'#acampadapedralbes que avisi. Es per compartir jet, que hi ha crisi.

#acampadaPedralbes el meteocat diu q aquesta nit farà un fred de pistes...agafeu els cardigans!!


Imatges via: only alice i Tan!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada