5 CLAUS PER FER-TE NOTAR A FACEBOOK

Els consell que us aporto tot i ser molt utils per a les empreses son igualment accesibles i recomanables per a qualsevol de nosaltres. Hem de decidir si volem capitalitzar l'esforç que comporta la nostra presencia a les xarxes a partir del continguts i estructures que aportem. Es el que coneixem com Marca Personal. Tota aquesta energia es pot convertir en desmotivació si constatem que no obtenim visites, o les que ens arriven són pasives i no aporten cap acció ni comentari.




En aquest camp, la companyia de màrqueting per a Facebook, Buddy Media, creu que el temps oportú, la longitud del que escrius i fins i tot la puntuació, tenen un important efecte en la xarxa social perquè els teus usuaris interactuïn amb el contingut.
Amb la informació d'uns 200 dels seus clients i en un estudi conduït per un període de dues setmanes, Buddy Media ha elaborat un informe on ens mostra els resultats sobre quins són els posts més efectius a Facebook, mesurats pels comentaris, "m'agrada" i altres tipus de mesures:

    
1. Envieu i comparteixi continguts fora de l'horari regular de negocis. El 60 per cent de les marques generalment envien informació a Facebook entre les 10:00 i 4PM, encara que el nivell de satisfacció s'eleva al matí entre les 07:00 EST, després de l'horari de treball, ia la nit a les 11 PM ET. Però aquells posts que es publiquen abans o després del dia de treball tenen un 20 per cent més d'acceptació que la mitjana.

    
2. Posts curts tenen millor resultat. Igual que en els blogs i tot i que són la minoria, els posts curts realitzat a la xarxa social, amb una mitjana de 80 caràcters, gaudeixen del 27 per cent més d'èxit que aquells que van tenir una extensió major.

    
3. Esculli el dia adequat. El nivell de satisfacció del que es postea a Facebook decau un 18 per cent durant 4 dies, els dilluns, dimarts, dimecres i fins i tot els dies dissabtes. Els dies dijous i divendres, per contra, aquest nivell puja un 18 per cent. L'informe no obstant això diu que el millor dia per enviar informació a Facebook varia depenent del tipus de marca i negoci.

    
4. Feu preguntes però que siguin al final del post. Les preguntes conviden a que els seus contactes deixin comentaris. I l'informe diu que els posts que acaben amb una pregunta té un èxit superior al 15 per cent del normal. Però vagi amb compte que aquelles que comencen amb 'com', 'qui', 'per què', 'què', doncs obtenen un nombre menor de respostes.

    
5. Utilitzeu termes que animin a l'acció. Per naturalesa, els éssers humans seguim instruccions. Per això és important que utilitzi paraules que els convidi a actuar, com ara 'prengui', 'envieu', i 'observi'. Si proveu de promoure un producte o servei, eviteu escriure: compri, botiga, faci's un fan, indiqui ordeni, i vegi. Aquestes paraules disminueixen el nivell de satisfacció en els seus seguidors.
L'estudi de Buddy Media no és el primer. Hi ha altres desenvolupats com ara el de Vitrue, una companyia d'administració de social media.
[Font:
HuffPo] [Imatge CC lasmadrinas]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada